Pe timp de pandemie, Primăria Chișinău a crescut de 3 ori bugetul destinat pentru școli și grădinițe. Ce spune Ceban despre termoizolare?

În ultimii doi ani, bugetul municipal al Primăriei Chișinău, destinat pentru școli și grădinițe a crescut de 3 ori. Pe lângă aceasta, au mai fost mai multe proiecte...

În ultimii doi ani, bugetul municipal al Primăriei Chișinău, destinat pentru școli și grădinițe a crescut de 3 ori. Pe lângă aceasta, au mai fost mai multe proiecte de reabilitarea a acestor instituții. Despre acest fapt a vorbit primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

„Deschidem noi grupe, clase, grădinițe și școli, în oraș și suburbii. În suburbii în ultimii doi ani am reparat zeci de grădinițe și școli, fiind prioritatea numărul 1. Investim în reparații și reabilitarea termică a instituțiilor educaționale.
Conform programului eficiența energetică avem 20 de instituții educaționale pe care le termoizolăm. Implementarea proiectului a început doi ani în urmă, fiind renovate și eficientizare energetic 6 grădinițe din Chișinău și 14 licee.

În afara proiectului, Primăria Chișinău termoizolează toate instituțiile de educație care sunt reparate capital în ultima perioadă, totodată contribuim la cofinanțarea acestor proiecte la instituțiile educaționale inițiate de administrațiile liceelor și grădinițelor”, a declarat primarul.

Ceban spune că în total în ultimii doi ani, alte circa 30 de instituții educaționale au fost izolate termic din surse bugetare municipale.

La fel, în cele peste 250 de instituții educaționale au fost executate lucrări privind conservarea energiei termice prin schimbarea tâmplăriilor.

„Toate clădirile care urmează să fie reabilitate sau care vor fi construite, vor fi eficientizare energetic”, a conchis edilul.

In this article