Pe strada Pietonală ,,Eugen Doga” va avea loc expoziția absolvenților Școlii de Arte Plastice

În data de 5 iunie 2022 pe strada Pietonală ,,Eugen Doga” va avea loc expoziția absolvenților Școlii de Arte Plastice “Alexei Șciusev”. Eveniment, la care vor participa 113...

În data de 5 iunie 2022 pe strada Pietonală ,,Eugen Doga” va avea loc expoziția absolvenților Școlii de Arte Plastice “Alexei Șciusev”. Eveniment, la care vor participa 113 absolvenți cu peste 200 de lucrări. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, care a invitat chișinăuienii să se delecteze cu operele expuse.

„Profesorii de specialitate au ghidat formarea elevilor timp de 4 ani și vor fi alături de ei la vernisajul expoziției. Absolvenții vor expune lucrări la disciplinele de specialitate: Pictura, Desen, Compoziția realistă, Compoziția modernistă, Compoziția decorativă, Designul grafic și Sculptura”, a menționat edilul capitalei.

Printre participanți vor fi și membrii titulari a Uniunii Artiștilor plastici: Șibaeva Nina, Roșca-Ceban Daniela, Fiodorova Tatiana, Tabac Vlad, specialiști de înaltă calificare și vocație pedagogică, Vîhocenco Natalia, Vîhocenco Nadejda, Lebedeva Tatiana, Bahcevan Victor, Bobeică Lucia, Odabaș Svetlana. Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev” din municipiul Chișinău este o instituție de învățământ extrașcolar, care oferă tinerelor talente o educație artistică de bază. Anual instituția este absolvită de mai bine de 100 elevi.

In this article