Pe strada pietonală „Eugen Doga” este amenajat spațiul destinat comercializării obiectelor meșteșugărești de artizanat și suvenire

Lucruri ce mulți spuneau că este imposibil de realizat, astăzi sunt în proces de realizare. Pe strada pietonală „Eugen Doga” este amenajat spațiul destinat comercializării obiectelor meșteșugărești de...

Lucruri ce mulți spuneau că este imposibil de realizat, astăzi sunt în proces de realizare. Pe strada pietonală „Eugen Doga” este amenajat spațiul destinat comercializării obiectelor meșteșugărești de artizanat și suvenire.

Potrivit primarul general Ion Ceban, în total, au fost instalate standuri pentru 21 locuri de comerț, care vor utilizate pe durata desfășurării temporare a iarmarocului meșteșugăresc, iar în perioada lipsei vânzătorilor acestea pot fi utilizate ca mobilier urban, fiind confecționate din material durabil, robust și ușor de întreținut în timp.

„Proiectul a fost realizat conform conceptului propus de designerii Mihai Stamati și Andrei Gramatschii și reprezintă instalații cu impact arhitectural minim asupra peisajului străzii. Pe suporturile instalate cât și pe standurile verticale se regăsesc elemente stilistice ale brandului de țară „Pomul Vieții”. De asemenea, în scopul diversificării sortimentului articolelor comercializate, municipalitatea, va asigura oferirea acestora, conform principiului de rotație, către solicitanții autorizaților de comerț”, a precizat acesta.

Ceban afirmă că proiectul include și reamplasarea vânzătorilor de tablouri pe strada Columna, unde în prezent este realizat al doilea obiectiv, Aleea de arte, care va servi drept punct de atracție pentru turiști.

Scuarul teatrului „Mihai Eminescu” din centrul urbei, unde anterior se vindeau aceste obiecte a fost renovat.

In this article