Pe fundalul valului mare de refugiați din Ucraina, în Republica Moldova există riscul izbucnirii unui focar de poliomielită, rujeolă

Pe fundalul valului mare de refugiați din Ucraina, în Republica Moldova există riscul izbucnirii unui focar de poliomielită, rujeolă, difterie şi tuberculoză. Informația expusă anterior de către experți...

Pe fundalul valului mare de refugiați din Ucraina, în Republica Moldova există riscul izbucnirii unui focar de poliomielită, rujeolă, difterie şi tuberculoză. Informația expusă anterior de către experți a fost confirmată de către secretarul de stat al ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

“Anumite riscuri există în contextul acestui fenomen, dar este important cum asigurăm și protecția populație și cum sunt organizate fluxurile de migranți”, spune Svetlana Nicolaescu.
Oficialul a precizat că până astăzi nu a fost înregistrat nici un caz și îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze.

“Ce este important, să asigurăm un nivel adecvat de protecție, acoperire de vaccinare recomandabilă. În Republica Moldova avem program de imunizare a copiilor. Acei copii care au realizat calendarul conform recomandărilor, sunt la risc minimal, mesajul specialiștilor este ca toate familiile care până azi din anumite considerente nu au reușit să vaccineze copii, să facă acest lucru”, a spus secretarul de stat de la ministerul Sănătății.

In this article