PCRM dezvăluie manipulările Curții Constituționale

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și-a exprimat indignarea față de acțiunile președintelui Curții Constituționale, Domnica Manole, pe care o acuză de abuz de putere și de manipularea...

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și-a exprimat indignarea față de acțiunile președintelui Curții Constituționale, Domnica Manole, pe care o acuză de abuz de putere și de manipularea informațiilor. Potrivit PCRM, Manole a ascuns faptul că nu toți membrii Curții au fost de acord cu decizia referitoare la solicitarea deputaților opoziției, Vladimir Voronin și Diana Caraman, care contestau anumite articole din Codul electoral legate de organizarea alegerilor prezidențiale.

PCRM subliniază că un judecător, demonstrând profesionalism și devotament față de lege, a formulat o opinie separată, dar aceasta a fost intenționat omisă din comunicările oficiale ale Curții. Numai după presiuni din partea PCRM, Curtea a fost obligată să publice opinia pe site-ul său oficial.

Partidul consideră aceste acțiuni drept dovezi clare ale încercărilor de a manipula justiția și de a ascunde adevărul, ceea ce subminează încrederea în sistemul judiciar. PCRM a solicitat o anchetă imediată asupra acestor încălcări și demisia lui Manole, afirmând că aceasta își prioritizează interesele politice ale guvernării în detrimentul respectării Constituției.

În sprijinul acestor afirmații, PCRM a publicat și opinia separată a judecătorului Curții Constituționale, Serghei Țurcan, care contestă constituționalitatea deciziei adoptate de Curte, evidențiind potențialele neconcordanțe între prevederile Codului electoral și cele ale Constituției privind organizarea alegerilor prezidențiale. Partidul a anunțat că va continua să apere interesele cetățenilor și să denunțe orice tentativă de subminare a justiției.

In this article