Pavel Filip afirmă că fostul său coleg de partid, Adrian Candu a dat de înțeles că Rothschild e dispus să finanțeze PD

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip afirmă că fostul său coleg de partid, Adrian Candu ar fi lăsat de înțeles că omul de afaceri Nat Rothschild ar fi dispus...

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip afirmă că fostul său coleg de partid, Adrian Candu ar fi lăsat de înțeles că omul de afaceri Nat Rothschild ar fi dispus să finanțeze democrații. Declarația a răsunat în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” Jurnal TV.

Pavel Filip a ținut să argumenteze plecare grupului de deputați, din componența PD. În opinia sa la bază ar sta lipsa transparenței financiare.

„Reforma partidului nu înseamnă că cineva trebuie dat afară, ci să fie formată altă bază. Cine se va regăsi, va rămâne în continuare, cine nu se va regăsi va cădea sau va pleca. Lucru acesta s-a întâmplat acum”, spune Filip cu referire la grupul PRO Moldova.

„Eu nu am primit un șir de răspunsuri la întrebările pe care le-am avut către acești oameni ca: „Ce legătură politică și cu partidul a avut plecarea în Israel? Cu cine v-ați întâlnit acolo? De unde sunt banii pe care-i propuneți ca finanțare pentru Israel?  Asta pentru că eu nu vreau să călcăm încă o dată pe aceeași greblă pe care a mers PDM vreodată. Sunt lucruri importante pentru mine – transparența financiară. Iată cine nu a împărtășit această viziune, au plecat”, spune liderul PD.

Mai mult, din spusele lui Pavel Filip, deputatul Adrian Candu ar fi dat de înțeles că omul de afaceri Nat Rothschild ar fi dispus să finațeze PD.

„Eu tot puneam întrebarea, de unde și până unde, cum se prezenta că Nat Rothschild va finanța Partidul Democrat. Care este interesul lui? Și pe lângă asta Nat Rothschild este cetățean străin. Am avut mai multe bâlbâieli când discutam. Adrian Candu a zis despre asta tangențial”, afisrmă Filip.

Menționăm că la începutul anului, Adrian Cadu și Sergiu Sârbu au apărut împreună într-o poză cu omul de afaceri. „Fotografia a fost făcută în 2019, în luna noiembrie. Nu a fost nimic legat de politică, interesele R. Moldova. A fost un interes de prietenie în baza relației pe care noi o avem. A fost o vizită pur privată”, spunea atunci Candu.

Amintim că Nat Rothschild este om de afaceri care  la 19 august a încheiat un acord prin care achiziționa 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. la sfârșitul lunii decembrie, compania deținută de miliardarul, Nat Rothschild, anunța oficial că renunță la acțiuni.

In this article