Pavel Filip a cerut excluderea de pe ordinea de zi a proiectului PSRM, care prevede anularea așa-numitei “legi a miliardului”

Pavel Filip a cerut excluderea de pe ordinea de zi a proiectului socialiștilor, care prevede anularea așa-numitei “legi a miliardului”. Solicitarea liderului democraților a fost susținută și de...

Pavel Filip a cerut excluderea de pe ordinea de zi a proiectului socialiștilor, care prevede anularea așa-numitei “legi a miliardului”. Solicitarea liderului democraților a fost susținută și de către deputații PAS și PPDA, dar nu a fost susținută de către majoritatea parlamentarilor.

Amintim, că deputații PSRM au elaborat o inițiativă ce prevede anularea legii prin care datoria pentru frauda bancară a fost pusă pe umerii cetățenilor. Potrivit legii, care a fost votată în 2016, cetățenii sunt impuși să achite 25 de miliarde de lei pentru a acoperi furtul din sistemul financiar-bancar.

Legea votată în 2016 prevede emisia obligațiunilor de stat la valoarea nominală, la rata fixă a dobânzii, pe termene de până la 25 de ani, în volum total de până la peste 13,58 de miliarde de lei, cu rata efectivă a dobânzii de 5 la sută.

In this article