Premieră! Patru femei din Armata Națională participă la misiunea de pacificare din Kosovo

Patru femei din Armata Națională vor participa în premieră la misiunea de pacificare din Kosovo. Acestea vor face parte din contingentul KFOR-20, care va fi detașat în Balcani...

Patru femei din Armata Națională vor participa în premieră la misiunea de pacificare din Kosovo. Acestea vor face parte din contingentul KFOR-20, care va fi detașat în Balcani în luna ianuarie, 2024.

În prezent, acestea se pregătesc intens pentru a putea face față provocărilor cot la cot cu colegii lor. Irina Chiosa este locotenent în Armata Națională. Ofițerul spune că a pledat pentru misiunea de pacificare KFOR pentru oportunitatea de a activa într-un teatru de operațiuni internaționale, transmite breakingnews.md cu referire la Moldova1.md.

„Am optat pentru misiunea de pacificare pentru a trece o nouă etapă în cariera mea militară. Sunt comandant de bază la funcția de comandant de secție. Am așteptări foarte mari, aș vrea să utilizez toate cunoștințele și să trec această misiune cu succes”, a explicat Irina Chiosa.

Contingentul Armatei Naționale urmează să fie format din 41 de militari care vor efectua misiuni de patrulare, dar și de deminare în Balcani.

„În premieră, au fost selectați militari doamne. Fiecare militar prin contract, categoria sergent, ofițer a avut ocazia să vadă criteriile în baza cărora a fost selectat, cerințele înaintate față de militari ca ei să corespundă pentru misunea respectivă”, a menționat Vadim Bulgaru, șeful Direcției personal.

„Pentru misiunea din KFOR, am optat pentru funcția de comandant de contingent. Această funcție presupune o pregătire mai înaintată. Posed studiile necesare pe care le-am desfășurat în țară pentru a face față la toate încercările care pot apărea în misiune”, susține militarul Petru Tutunaru.

În prezent, R. Moldova detașează contingente de militari în misiunile de pacificare din Kosovo și Liban.

In this article