Patru candidați au depus dosarele pentru funcția de procuror general

Cu puțin timp în urmă s-a încheiat termenul de depunere a dosarelor pentru funcția de procuror general. Patru candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de procuror general...

Cu puțin timp în urmă s-a încheiat termenul de depunere a dosarelor pentru funcția de procuror general. Patru candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de procuror general al Republici Moldova, a afirmat pentru redacția noastră de știri responsabilul de comunicare al Consiliului Superior al Procurorilor, Eugen Roșca. Potrivit acestuia, termenul limită de depunere a dosarelor s-a încheiat astăzi, la ora 17.00.

Cei patru candidați înscriși sunt Octavian Iachimovschi, Ion Munteanu, Alexandru Cernei, Grigore Vornicescu, a menționat Eugen Roșca.

Așadar, candidații înscriși în concurs sunt adjunctul șefei Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, actualul procuror general interimar, Ion Munteanu, al treilea este unul din procurorii pe dosarul în care e vizat Vladimir Plahotniuc, Alexandru Cernei, iar al patrulea este un fost lector universitar Grigorie Vornicescu.

După recepționarea dosarelor, CSP are la dispoziție 20 de zile pentru a stabili data când va avea loc proba de interviu, pentru candidații selectați.

Precizăm că, la sfârșitul lunii februarie, CSP a anulat rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, câștigat de șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. Decizia a fost luată după ce un membru al CSP, Olesea Vîrlan, a depunctat un candidat, fără a-și argumenta notele, iar ulterior aceasta a demisionat.

Amintim că alegerea noului procuror general este una dintre condițiile Uniunii Europene pentru începerea negocierilor de aderare.

In this article