Patru bărbați ucraineni ar fi plătit mii de dolari pentru a ajunge ilegal în R. Moldova

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Larga au fost surprinși în timp ce treceau din Ucraina în R. Moldova patru bărbați. Din spusele acestora ar...

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Larga au fost surprinși în timp ce treceau din Ucraina în R. Moldova patru bărbați. Din spusele acestora ar fi plătit unor persoane ca să le fie facilitată traversarea frontierei moldo-ucraineană, în afara punctelor de trecere.

Descoperirea migranților ucraineni a avut loc ieri noaptea, 20 februarie 2024. În jurul orei 22.00, cu ajutorul dispozitivului de detecție și alertă, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Larga au observat persoanele, pe direcția localității de frontieră Medveja. Grupul din patru bărbați se deplasa în interiorul țării din Ucraina, fiind localizați la aproximativ 50 metri de linia de frontieră.

La nivelul Sectorului, a fost declanșată o acțiune de prevenire și combatere a migrației ilegale, fiind antrenate forțe și mijloace tehnice de supraveghere pentru oprirea și identificarea persoanelor. Ca urmare, în regiune a intervenit grupa de intervenție, în comun cu ofițerii FRONTEX, care a și depistat persoanele.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni ucraineni, solicitanți de azil pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru a ajunge ilegal în țara noastră, aceștia ar fi plătit în Ucraina 5000 dolari USD fiecare.

Cercetările pe caz continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

In this article