Patru bărbați din Chișinău – reținuți pentru organizarea migrației ilegale în UE. Perfectau acte false într-un laborator improvizat

Ofițerii  Direcției investigații „Centru” a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au destructurat activitatea unui grup infracțional, care...

Ofițerii  Direcției investigații „Centru” a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au destructurat activitatea unui grup infracțional, care le facilita solicitanților plecarea la muncă în Uniunea Europeană, în baza actelor false europene, la prețul de 150-500 euro.

În rezultatul documentării acestei activități ilegale, oamenii legii au efectuat 16 percheziții în automobilele și imobilele membrilor grupului, dintre care unul avea improvizat un laborator de contrafacere a actelor oficiale – acte de identitate și pașapoarte false „emise” din numele statelor europene, precum și orice alt tip de document care să le permită solicitanților călătoria și angajarea în UE.

În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate mostre electronice și imprimate ale unor astfel de acte, ștampile, înscrisuri de ciornă cu datele de identitate a persoanelor cărora le-au fost perfectate acte de identitate false, imprimante, telefoane mobile folosite în scop infracțional, materie primă folosită de către figuranți la confecționarea diferitor documente oficiale.

În rezultat, oamenii legii au reținut patru bărbați din Chișinău cu vârste cuprinse între 33 și  45 ani, dintre care doi au mai fost trași la răspunde pentru confecționarea și vânzarea documentelor oficiale false.

Miercuri, procurorii PCCOCS au obținut în instanța de judecată aplicarea arestului în privința acestora, în vederea desfășurării obiective a investigațiilor – timp în care potrivit legii aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției.

 

In this article