Patru bărbați acuzați că au furat toaleta de aur din casa în care s-a născut Winston Churchill

Patru bărbați au fost acuzați, luni, de furtul unei toalete din aur de 18 carate care se afla în Palatul Blenheim, conacul englezesc unde s-a născut Winston Churchill....

Patru bărbați au fost acuzați, luni, de furtul unei toalete din aur de 18 carate care se afla în Palatul Blenheim, conacul englezesc unde s-a născut Winston Churchill.

Toaleta, evaluată la 4,8 milioane de lire sterline (5,95 milioane de dolari), a fost opera artistului italian Maurizio Cattelan. Ea făcea parte dintr-o instalație de artă a Palatului Blenheim, aflat în apropiere de orașul Oxford. Toaleta de aur a fost însă furată în septembrie 2019.

Serviciul de urmărire penală al Coroanei a anunțat, luni, că a autorizat acuzații penale împotriva a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 39 de ani, pentru acest furt. Aceștia sunt acuzați de furt și conspirație pentru transferul de bunuri infracționale.

Toaleta de aur, intitulată “America”, era complet funcțională și, înainte de furt, vizitatorii expoziției puteau să își facă o programare de trei minute pentru a o folosi.

Opera de artă nu a fost găsită niciodată.

In this article