Patriarhul Kiril, depistat pozitiv la COVID. În ce stare se află

Liderul Bisericii Ortodoxe ruse se află în carantină, bolnav la pat, după ce a fost depistat pozitiv la COVID, a anunțat vineri serviciul de presă al Bisericii, transmite...

Liderul Bisericii Ortodoxe ruse se află în carantină, bolnav la pat, după ce a fost depistat pozitiv la COVID, a anunțat vineri serviciul de presă al Bisericii, transmite Reuters.

Kiril, în vârstă de 75 de ani, și-a anulat toate călătoriile și evenimentele planificate, deoarece manifestă „simptome severe” care necesită repaus la pat și izolare, a precizat Biserica Ortodoxă rusă. Starea sa este una „satisfăcătoare”, a mai spus Biserica.

Patriarhul Kiril este un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și susținător al războiului din Ucraina. Biserica Ortodoxă Rusă a devenit astfel un actor politic puternic, susținând întoarcerea Rusiei către valorile sociale conservatoare, notează Reuters.

De altfel, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială, Kiril i-a îndemnat pe ruși să meargă pe front, spunând că celor care mor în „îndeplinirea datoriei militare” le „vor fi iertați de toate păcatele”.

In this article