Patriarhia Română va construi două catedrale în R. Moldova

Patriarhia Română va construi două catedrale în orașele Chișinău și Bălți din Republica Moldova. Despre acest lucuru a anunțat Ioan Marian, protopop de Orhei în cadrul Mitropoliei Basarabiei,...

Patriarhia Română va construi două catedrale în orașele Chișinău și Bălți din Republica Moldova.

Despre acest lucuru a anunțat Ioan Marian, protopop de Orhei în cadrul Mitropoliei Basarabiei, care a precizat unde vor fi cheltuite cele două milioane de euro oferite de Guvernul de la București Mitropoliei Basarabiei a Patriarhiei Române, transmite breakingnews.md cu referire la Infoprut.ro.

„Acești bani vor fi împărțiți parohiilor sărace și pentru construcția de noi lăcașuri de cult. Mitropolia Basarabiei nu are o catedrală. De 30 de ani slujim într-un paraclis. Mulți secretari de stat din România au venit și au văzut că slujim într-un paraclis modest. Ei s-au gândit să ne sprijine în lucrarea noastră”, a declarat părintele Ioan Marian.

Reprezentantul Mitropoliei Basarabiei a specificat în acest context că din banii oferiți de Guvernul României urmează să fie construită o catedrală în municipiul Chișinău și altă catedrală în orașul Bălți.

Fiind întrebat dacă a fost stabilit locul din Chișinău unde va fi construită catedrala, preotul a răspuns că deocamdată se poartă discuții în acest sens.

„Acum se discută mai multe lucruri. Destinația va fi destul de bună, în centrul Chișinăului. Prea multe date nu vă pot oferi în prezent”, a mai spus protopopul de Orhei.

In this article