Pasca 2024: festivalul de muzică populară și religioasă în scuarul Catedralei Mitropolitane

Un nou eveniment inedit organizat de Primăria Municipiului Chișinău în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, joi, 8 mai, municipalitatea, în colaborare...

Un nou eveniment inedit organizat de Primăria Municipiului Chișinău în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, joi, 8 mai, municipalitatea, în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, invită toți cetățenii, de la ora 16:00, la Festivalul de Muzică Populară și Religioasă – Pasca 2024.

„În scenă vor evolua colective artistice din întreaga țară și laureații Festivalului – Concurs municipal de cântec popular pascal ,,Pentru Tine, Doamne”, invitații speciali ai Festivalului fiind Marin Ganciu, Maria Iliuț și Ansamblul Etnofolcloric ,,Crenguță de Iederă”, Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” ”, a mai menționat Ion Ceban.

Evenimentul este organizat cu scopul de a valorifica tezaurul creației populare cu caracter religios, a susține activitățile artistice ale colectivelor etnofolclorice din țară, dar și de a promova tinerele talente.

Important! Pentru cei care vor dori să se bucure de acest Festival, dar nu vor putea ajunge în Scuarul Catedralei, evenimentul va fi transmis și în direct – pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Chișinău, Direcției Generală Cultură, precum și pe site-ul www.rlive.md.

In this article