PAS, ȘOR, PSRM sunt partidele care se bucură de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor (SONDAJ)

Potrivit datelor Intellect Group, PAS se evidențiază drept lider cu 24,5% din totalul voturilor. Al doilea, după partidul de guvernământ, este partidul de opoziție Șor (14,5%), locul 3...

Potrivit datelor Intellect Group, PAS se evidențiază drept lider cu 24,5% din totalul voturilor. Al doilea, după partidul de guvernământ, este partidul de opoziție Șor (14,5%), locul 3 este lăsat de PSRM (10,3%), care suferă o tendință de scădere a încrederii.
Pe lângă aceste trei partide, în viitorul parlament mai intră și PCRM cu 6,2%.
Partidul MAN (3,1% din totalul voturilor) și Partidul Nostru (3,0%) au șanse mari să depășească pragul electoral.
O proporție semnificativă a rămas indeciși – 22,5%, voturile cărora pot fi repartizate în ultimul moment. Astăzi există șanse ca 5 formațiuni să intre în Parlament, însă puține partide politice au format rezistență la campaniile electorale de lungă durată în noile condiții.
În ceea ce privește anti-ratingul, peste 40% nu vor vota PAS, iar dintre partidele de opoziție, Partidul Șor are cel mai mare anti-rating – 20%. Liderii ratingului electoral arată firesc cel mai mare anti-rating.
Sondajul a fost realizat în perioada 15-19 iunie 2023. Numărul total de respondenți este de 1056 de persoane cu drept de vot. Sondajul a fost realizat în 83 de localități din 18 raioane, 6 municipii și autonomia Găgăuză.

In this article