PAS se comportă ca o „fată mare”: Pleacă Chicu! Nu pleca!

Lipsă de consecvență în acțiunile și declarațiile PAS. Liderii formațiunii critică demisia Guvernului Chicu, dar în același timp salută decizia premierului Ion Chicu de a nu mai asigura...

Lipsă de consecvență în acțiunile și declarațiile PAS. Liderii formațiunii critică demisia Guvernului Chicu, dar în același timp salută decizia premierului Ion Chicu de a nu mai asigura interimatul funcției din 01 ianuarie. 

”Am constatat că Guvernul a dat bir cu fugiții. (…) Domnul Chicu e bine că pleacă. Fără domnul Chicu va fi cu mult mai bine”, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu, după consultările cu șeful statului.

Acesta a mai anunțat că PAS nu susține ideea unui Guvern de tranziție. Potrivit lui Grosu, Sandu nu va propune nicio candidatură la funcția de premier, iar până la alegerile parlamentare anticipate treburile în Executiv trebuie să fie coordonate de secretarii de stat.

În opinia PAS, cea mai simplă și onestă cale de declanșare a anticipatelor ar fi stoparea activității Parlamentului timp de 90 de zile. De asemenea, PAS anunță că va merge la Curtea Constituțională pentru a afla dacă Parlamentul se poate autodizolva.

In this article