Partidul ȘOR a lansat un apel la adresa comunității internaționale privind ingerința guvernării de la Chișinău în actul justiției

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” a remis o adresare către ambasadele străine acreditate la Chișinău în care reclamă gravele abuzuri și presiuni ale guvernării în persoana lui...

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” a remis o adresare către ambasadele străine acreditate la Chișinău în care reclamă gravele abuzuri și presiuni ale guvernării în persoana lui Igor Dodon și PSRM. Semnatarii adresării fac referire la recentele comentarii și amenințări ale ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi.

Deputații Partidului „ȘOR” atrag atenția asupra încălcărilor crase ale ministrului Justiției în ce privește separația puterilor în stat și asigurarea independenței justiției prin a cere atragerea la răspundere a magistraților, care examinează dosarul liderului partidului, Ilan Șor. Deputații cred că, astfel, Nagacevschi ar fi indicat voalat magistraților să emită o sentință de condamnare.

„Fără îndoială, ministrul Justiției promovează interese politice cu scopul de a distruge opoziția parlamentară. Există riscul de condamnare ilegală a unui lider politic de opoziție, conform indicațiilor partidului de guvernământ și a liderul informal al acesteia, Igor Dodon”, se arată în apelul deputaților Partidului „ȘOR”.

Amintim că marți fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” a cerut demisia ministrului Justiției Fadei Nagacevschi în legătură cu abuzurile și ilegalitățile pe care și le-a permis. Deputatul Denis Ulanov l-a îndemnat pe Fadei Nagacevschi să-și depună demisia de onoare. Ulanov a mai declarat că Igor Dodon este cel mai interesat acum ca pe numele lui Ilan Șor să fie emisă o sentință de condamnare.

In this article