Partidul ȘOR a deschis două magazine sociale mobile în satele Colibabovca și Cneazevca din raionul Leova

În timp ce gruparea criminală Sandu-PAS închide magazinele sociale, politicianul și filantropul Ilan Șor face tot posibilul ca bătrânii și familiile social-vulnerabile să aibă acces la alimente la...

În timp ce gruparea criminală Sandu-PAS închide magazinele sociale, politicianul și filantropul Ilan Șor face tot posibilul ca bătrânii și familiile social-vulnerabile să aibă acces la alimente la preț redus, deoarece pensiile și indemnizațiile derizorii achitate de către stat nu le ajung nici măcar pentru mâncare.În pofida obstacolelor create de PAS, Ilan Șor continuă să deschidă magazine sociale mobile – proiect lansat încă în perioada în care exercita funcția de primar al municipiului Orhei.

Recent, încă două au fost inaugurate în satele Colibabovca și Cneazevca din raionul Leova. Peste 150 de locuitori – preponderent bătrâni, veterani și persoane cu nevoi speciale din ambele localități au participat la deschidere și au cumpărat alimente la prețuri mici.

Localnicii au mărturisit cu lacrimi în ochi că magazinele sociale mobile reprezintă singura lor șansă de supraviețuire, în condițiile în care veniturile sunt mici, iar costurile pentru întreținere și produsele alimentare sunt exorbitante.

“Aceste magazine sociale sunt o binecuvântare pentru noi, mai ales pentru cei în vârstă și cei cu nevoi speciale. Ele ne oferă posibilitatea să cumpărăm produsele alimentare de care avem nevoie la prețuri accesibile și chiar în apropierea locuințelor noastre”, a mărturisit Petru, un pensionar din Colibabovca.

„Sunt invalid de gradul II. Am o indemnizație foarte mică. Dacă nu m-ar ajuta vecinii, rudele, aș muri de foame, vă spun sincer. Mă bucur că acum, datorită lui Ilan Șor, voi putea să-mi cumpăr o bucățică de salam, o bucățică de cașcaval și alte alimente necesare”, a recunoscut Sofia, din Colibabovca.

„Aceste magazine sunt o adevărată salvare pentru noi. Tare greu mă descurc cu pensia mică. Mereu trebuia să împrumut bani pentru a cumpăra alimentele necesare. De multe ori, luam pe datorie de la magazin. Acum, mă voi descurca mai bine. Să-i dea Dumnezeu sănătate lui llan Șor pentru că se gândește la noi. Guvernării, din păcate, nu-i pasa de noi”, a menționat cu tristețe Andrei, un veteran din Cneazevca.

“Fiind o mamă singură, fiecare leu contează pentru mine. Acum, voi avea posibilitatea să le ofer copiilor mei o alimentație mai bună. De multe ori eram în situația în care trebuia să decid: să cumpăr alimente sau să plătesc factura? Mă simțeam vinovată că nu le pot oferi tot ce își doreau”, a subliniat Maria, o mamă din Cneazevca.

Alături de săteni, la inaugurarea magazinelor sociale au fost fostul primar de Orhei, Pavel Verejeanu, și reprezentantul partidului “ȘOR” la Leova, Andrei Popa.

În discursurile lor, au reiterat angajamentul echipei lui Ilan Șor de susținere a tuturor cetățenilor Moldovei, care au nevoie de ajutor, în mod special a bătrânilor și familiilor numeroase.

“Magazinele sociale sunt un exemplu al eforturilor noastre continue de a aduce schimbări pozitive în viața dumneavoastră. În ciuda obstacolelor create de către regimul Sandu-PAS, căruia nu-i pasă că o duceți greu, că nu aveți cu ce vă hrăni copii, noi, echipa lui Ilan Șor, vă vom fi alături și vă vom ajuta să faceți față acestor vremuri dificile”, a declarat Pavel Verejanu.

“Aceste magazine sociale nu sunt doar o soluție imediată pentru nevoile dumneavoastră, dar și o promisiune pentru viitor. Ne angajăm să fim mereu aici pentru voi, să vă sprijinim în momentele complicate. Vrem ca fiecare dintre dumneavoastră să se simtă că este apreciat și susținut”, a menționat Andrei Popa.

Până în 2023, au existat 135 de magazine sociale, dintre care 87 stradale. În urma descinderilor Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și organelor fiscale, a fost blocată activitatea acestora în raioanele Soroca, Ungheni, Șoldănești, Călărași și Telenești. Concomitent, aleșii locali din partea PAS măresc în mod nejustificat tarifele și taxele locale, împiedicând, în acest mod, funcționarea magazinelor mobile.

 

In this article