Partidul „Șansă”, exclus din alegerile locale generale din Republica Moldova

Comisia pentru Situații Excepționale a decis anularea concurenților electorali din cadrul Partidului „Șansă” la alegerile locale de duminică, 5 noiembrie. Despre aceasta a anunțat premierul Dorin Recean, la...

Comisia pentru Situații Excepționale a decis anularea concurenților electorali din cadrul Partidului „Șansă” la alegerile locale de duminică, 5 noiembrie.

Despre aceasta a anunțat premierul Dorin Recean, la o conferință de presă, menționând că în cadrul ședinței de astăzi, 3 noiembrie, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au analizat rapoartele oamenilor legii, dar și ale partenerilor occidentali.

“La ședința CSE am audiat rapoartele instituțiilor de drept, am făcut o inventariere a probelor, am analizat cum au acționat instituțiile statului și am constatat că tentativele de distrugere a ordinii constituționale s-au confirmat și au fost documentate. (…) Decizia CSE este luată din considerente de securitate națională în condițiile unui război hibrid purtat de Rusia în Moldova: se anulează înregistrarea concurenților electorali desemnați de către Partidul «Șansa» în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023”, a declarat Recean.

Anunțul a fost făcut după ce, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Mustață, a declarat că R. Moldova este supusă unor atacuri hibride de o amploare fără precedent din partea Federației Ruse, prin intermediului grupului criminal organizat condus de oligarhul fugar Ilan Șor.

 

In this article