Partidul „ȘOR” și liderul său, Ilan Șor, în top 3 al influenței politice și încrederii în politicieni

Partidul Politic „ȘOR” își fortifică statutul de a treia cea mai influentă forță politică din țară, iar în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, ar obține de peste...

Partidul Politic „ȘOR” își fortifică statutul de a treia cea mai influentă forță politică din țară, iar în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, ar obține de peste două ori mai multe mandate de deputat, potrivit unui nou sondaj realizat de compania „Intellect Group”. Cercetarea sociologică mai arată că și liderul formațiunii, Ilan Șor, este în topul politicienilor în care cetățenii au cea mai mare încredere, iar mulți dintre ei consideră că Ilan Șor va învinge la alegerile prezidențiale, chiar dacă acesta nu va putea candida pentru că nu îi permite vârsta.

Sondajul „Percepțiile cetățenilor cu privire la viața social-politică din Republica Moldova” relevă că în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, patru partide ar accede în viitorul Legislativ, iar Partidul Politic „ȘOR” va obține un număr mai mare decât dublu de mandate – 15, față de 7 în urma alegerilor parlamentare din 2019.

Formațiunea se consolidează ca al treilea cel mai influent partid politic din Republica Moldova.

Și liderul său, Ilan Șor este în top 3 politicieni în care cetățenii au cea mai mare încredere, bucurându-se de simpatia a 16% dintre respondenți.

Deși Ilan Șor nu va putea candida la prezidențiale, 8,5% din participanții la sondaj consideră că va câștiga scrutinul.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 august – 2 septembrie pe un eșantion de 1213 persoane din 77 de localități, având o marjă de eroare de 3%.

In this article