Partidul „Renașterea-Vozrojdenie”: Să nu permitem rescrierea istoriei!

Partidul „Renașterea-Vozrojdenie” îi îndeamnă pe toți moldovenii, indiferent de convingerile religioase și politice, să participe la protestul din 3 iunie, sub drapelul Victoriei și să spună un NU...

Partidul „Renașterea-Vozrojdenie” îi îndeamnă pe toți moldovenii, indiferent de convingerile religioase și politice, să participe la protestul din 3 iunie, sub drapelul Victoriei și să spună un NU hotărât încercărilor autorităților de a rescrie istoria și de a anula sărbătoarea Zilei Victoriei.

Într-o conferință de presă, reprezentanții Partidului „Renașterea-Vozrojdenie” au chemat astăzi populația să se opună inițiativei majorității parlamentare de a înlocui Ziua Victoriei cu o zi de comemorare a tuturor celor care au murit în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Membrul formațiunii, deputatul Alexandr Nesterovschi, a declarat că, în ochii actualilor guvernanți, adevăratul erou nu este nimeni altul decât dictatorul Antonescu, care a umilit și torturat poporul moldovean. „Astăzi, autoritățile vor să ne șteargă memoria, să distrugă fondul genetic al națiunii. Mâine, vor începe să atace credința noastră ortodoxă, iar apoi se va ajunge până la distrugerea Republicii Moldova. Comportamentul actualelor autorități este cu atât mai ciudat, cu cât toate țările europene, în primul rând Germania, sărbătoresc această zi de eliberare de fascism, iar noi suntem rugați să uităm de ea. Trebuie să ne unim cu toții sub drapelul victoriei și să ne păstrăm memoria, identitatea”, a îndemnat Nesterovschi.

„Maia Sandu și întreaga ei grupare fac tot posibilul pentru a diviza societatea moldovenească, încât să le fie mai ușor să conducă. Prin acțiunile sale, PAS demonstrează încă o dată că nu poate fi de încredere, că este împotriva poporului moldovenesc. Vă reamintesc, în campania electorală, Maia Sandu a promis că va fi garantul intereselor tuturor cetățenilor moldoveni! Și ce se întâmplă astăzi! Cu doar două săptămâni în urmă, întreaga conducere a țării a depus flori la Memorialul Eternitate. La scurt timp, au decis să anuleze sărbătorirea Zilei Victoriei! Haideți să uităm de opiniile noastre politice și să ieșim la protest, pe 3 iunie, pentru a declara cu hotărâre că istoria nu poate fi rescrisă”, a declarat un alt membru al Partidului „Renașterea-Vozrojdenie”, deputatul Vasile Bolea.

„Poporul nostru are în sângele său noțiunile de Patrie, familie și Ziua Victoriei, absorbite cu laptele mamei. Nu vom permite ca cei aflați vremelnic la putere să încalce lucrurile și principiile noastre sacre. Prin acțiunile sale, elita de la putere și-a demonstrat încă o dată caracterul antipopular!”, a declarat colega celor doi, deputata Irina Lozovan.

Parlamentarul Alexandr Suhodolschi a subliniat că nici Ziua Victoriei și nici simbolurile sale – Panglica Sfântului Gheorghe, nu vor fi răpite de la poporul multietnic al Republicii Moldova. Membrul Biroului Partidului, Iuri Vitneanski, a adăugat că, în dimineața de 26 mai, aripa de tineret a Partidului „Renașterea-Vozrojdenie” a manifestat în fața clădirii Parlamentului, împotriva inițiativei autorităților de a anula Ziua Victoriei în 9 mai și de a sărbători, în schimb, în 8 mai, Ziua Memoriei și Reconcilierii.

In this article