Partidul lui Putin câştigă detaşat alegerile locale din Rusia

Partidul Edinaia Rossia (Rusia Unită), afiliat preşedintelui Vladimir Putin, câştigă detaşat alegerile locale din Federaţia Rusă, desfăşurate pe parcursul ultimelor trei zile din săptămâna trecută. La o distanţă...

Partidul Edinaia Rossia (Rusia Unită), afiliat preşedintelui Vladimir Putin, câştigă detaşat alegerile locale din Federaţia Rusă, desfăşurate pe parcursul ultimelor trei zile din săptămâna trecută. La o distanţă semnificativă se află Partidul Comuniştilor, succedat de ultranaţionalişti. Totodată, a fost înregistrată o prezenţă scăzută a alegătorilor ruşi la urne, de sub 50 la sută.

Potrivit datelor preliminare ale comisiei electorale centrale din Federaţia Rusă, partidul aflat la guvernare în Rusia a câştigat 12 mandate de guvernator din cele 14 pentru care au fost organizate alegerile. Două din mandate au fost câştigate de candidaţi independenţi.

La fel, partidul Edinaia Rossia a câştigat majoritatea mandatelor din parlamentele regionale, precum şi din oraşe.

Totodată, a fost atestată o prezenţă scăzută la urnele de vot. Cei mai activi votanţi au fost în regiunea Tambov, care s-au prezentat la urne în proporţie de 55,51 la sută, şi în regiunea Saratov, cu participarea de 50,47 la sută. Cea mai joasă participare, de 28.47 la sută, a fost înregistrată în regiunea Sverdlovsk.

La Moscova au venit să voteze 33,9 la sută din alegători.

In this article