Partidul lui Octavian Țîcu insistă pe majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău

Partidul lui Octavian Țîcu insistă pe majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău. Propunerea a fost făcută în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, unde se dezbate...

Partidul lui Octavian Țîcu insistă pe majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău. Propunerea a fost făcută în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, unde se dezbate planul de reînnoire al parcului rulant al sistemului de transport public municipal.

Consilierul Partidului Unității Naționale, Corneliu Pântea, a declarat în timpul dezbaterilor că majorarea tarifului pentru călătoria în troleibuze și autobuze, și tichetarea electronică sunt unica soluție pentru acoperirea pierderilor pe care le suportă în prezent municipalitatea.

Consilierul PUN a precizat că el nu a ascuns niciodată că pledează pentru creșterea tarifelor la călătoria cu transportul municipal. Potrivit lui Pântea, transportul nou necesită majorarea tarifului.

Inițiativa a fost susținută și de consilierul din partea Mișcării ”Forța Nouă”, Sergiu Tofilat. Acesta a spus că tariful la transportul public în Chișinău trebuie revizuit, deoarece ”confortul costă”.

Amintim, primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea nu va admite majorarea tarifului la călătoria cu transportul public. Potrivit primarului, Capitala are nevoie urgent de unități noi de transport, mai ales în suburbii. În total, municipalitatea ar avea nevoie de 200 de autobuze noi, 25 de troleibuze articulate și 30 nearticulate.

În prezent, călătoria cu troleibuzul în Chișinău costă 2 lei, iar o călătorie cu autobuzul și microbuzul – 3 lei. Recent, administratorii de maxi-taxi-uri au solicitat majorarea tarifului până la 10 lei.

 

In this article