Participă la „Tekwill Junior Ambassadors” – cea mai mare competiție IT din Republica Moldova!

„Tekwill în Fiecare Școală” și „Startup City Cahul” lansează cea de-a IV-a ediție a competiției „Tekwill Junior Ambassadors” dedicată elevilor și profesorilor conectați la programul „Tekwill în Fiecare...

„Tekwill în Fiecare Școală” și „Startup City Cahul” lansează cea de-a IV-a ediție a competiției „Tekwill Junior Ambassadors” dedicată elevilor și profesorilor conectați la programul „Tekwill în Fiecare Școală”, care își doresc să contribuie pozitiv în comunitate prin dezvoltarea unui proiect cu impact social.

 

De-a lungul celor trei ediții anterioare, „Tekwill Junior Ambassadors” a implicat aproximativ 4000 de elevi și 600 de cadre didactice din Republica Moldova. Acești participanți entuziaști au contribuit la dezvoltarea de produse inovatoare cu impact social pentru companiile mici și mijlocii din țară, precum și pentru destinațiile turistice din Republica Moldova. În plus, acești elevi au creat campanii eficiente de protecție a mediului înconjurător și au propus idei inovatoare de startup-uri promițătoare.

 

În acest an, elevii beneficiari ai proiectului „Tekwill în Fiecare Școală” sunt invitați să participe la una dintre cele 8 categorii disponibile în concurs: Design Grafic, Proiectare și Dezvoltare Web, Programarea Algoritmilor în C/C++, Proiectarea și Dezvoltarea Aplicațiilor Mobile, Inteligența Artificială, Video Storytelling, Antreprenoriat, Inteligența Emoțională în Comunicare.

 

Cei mai talentați și creativi elevi vor fi premiați cu dispozitive digitale. Printre produsele cu impact social ce urmează a fi dezvoltate de elevi se regăsesc: identități vizuale pentru afacerile mici autohtone, pagini web pentru asociații obștești sau instituții publice locale, proiecte de inteligență artificială drept răspuns la o problemă din comunitatea locală, o aplicație mobilă ce oferă o soluție de impact pozitiv în comunitate sau mediu ș.a.

 

Elevii și profesorii se pot înregistra până pe 10 decembrie, iar regulamentul de participare în concurs poate fi consultat aici – https://tekwill.online/competition/tekwill-junior-ambassadors

 

Concursul are ca obiectiv principal dezvoltarea competențelor digitale și creativității elevilor, promovarea ideilor inovatoare cu impact social în comunitate, creșterea interesului pentru disciplinele IT și sprijinirea tinerilor talentați din Republica Moldova.

 

Despre „Tekwill în fiecare școală”

„Tekwill în fiecare școală” și-a luat angajamentul ca, până în anul 2024, peste 90% dintre liceele din toată țară să fie membre ale comunității. Cursurile predate în cadrul acestei inițiative sunt plasate pe o platformă de eLearning – tekwill.online – care este destinată profesorilor și elevilor de liceu, iar până în prezent, peste 50.000 de elevi din clasele 7-12 s-au înscris deja. Fiecare curs cuprinde 34 de lecții, ceea ce permite studierea acestora pe parcursul unui an academic, iar fiecare lecție săptămânală include resurse educaționale de tip text digital, video, exerciții de simulare, teste interactive de evaluare. Pentru promovare este nevoie să fie elaborat și un proiect final. Cursurile pot fi consultate pe platforma www.tekwill.online.

Concursul se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul financiar oferit de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și Suedia.

In this article