Parlamentul se va întruni luni, din nou, într-o ședință

Parlamentul se va întruni luni, din nou, într-o ședință. Pe ordinea de zi a deputaților sunt 30 de chestiuni, printre care și pachetul de Legi pentru care Guvernul...

Parlamentul se va întruni luni, din nou, într-o ședință. Pe ordinea de zi a deputaților sunt 30 de chestiuni, printre care și pachetul de Legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.

Aceste proiecte vizează în mod direct aproape un milion de cetățeni ai Republicii Moldova. Aici vorbim despre 660 de mii de pensionari, care ar putea primi ajutor de la stat în valoare de 700 de lei. Totodată, potrivit inițiativelor asumate de Guvern, salariile a 47 de mii de angajați ai sistemului medical ar putea fi dublate, dacă parlamentarii se vor prezenta la ședință. Pachetul de legi mai prevede alocarea a 100 de milioane de lei pentru subvenții în agricultură. Totodată, urmează a fi alocate 50 de milioane de lei pentru a crea infrastructura la platformele industriale și alte 20 de milioane pentru programul “Prima Casă 6”, destinat militarilor.

Amintim că în ultimele două zile, opoziția PAS-PPDA-PRO Moldova-ȘOR a boicotat ședința Parlamentului, fapt care a dus la blocarea acestor proiecte sociale.

In this article