Parlamentul olandez a declarat Rusia drept stat sponsor al terorismului

Camera Reprezentanților, camera inferioară a parlamentului olandez, a declarat Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, din cauza invaziei rusești în Ucraina. În favoarea acestei decizii, potrivit ziarului “NRC...

Camera Reprezentanților, camera inferioară a parlamentului olandez, a declarat Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, din cauza invaziei rusești în Ucraina. În favoarea acestei decizii, potrivit ziarului “NRC Handelsblad”, a votat majoritatea covârșitoare a parlamentarilor din Olanda joi, 24 noiembrie, scrie MEDUZA, citat de Rador.

Armata rusă bombardează structural și în mod deliberat ținte civile în Ucraina, citează postul de televiziune WNL fragmente din documentul adoptat. Ministrul olandez de externe, Wopke Hoekstra, a remarcat că decizia parlamentului este una simbolică, întrucât legislația țării nu prevede nicio consecință pentru cei care au fost declarați sponsori ai terorismului.

Pe 23 noiembrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care recunoaște Rusia drept stat sponsor al terorismului. După invazia Rusiei în Ucraina, legislativele Lituaniei, Letoniei, Estoniei, Poloniei și Republicii Cehe au declarat Rusia stat care susține terorismul. APCE și Adunarea Parlamentară a NATO au aprobat și ele demersuri similare.

In this article