Parlamentarii și-au suspendat deplasările de serviciu, din cauza coronavirusului

Parlamentul Republicii Moldova instituie regim de mobilizare și responsabilizare individuală a deputaților și angajaților în legătură cu evoluția situației epidemiologice a infecției COVID – 19. Conform hotărârii Biroului...

Parlamentul Republicii Moldova instituie regim de mobilizare și responsabilizare individuală a deputaților și angajaților în legătură cu evoluția situației epidemiologice a infecției COVID – 19.

Conform hotărârii Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova sunt suspendate activitățile publice în incinta Legislativului, precum și deplasările de serviciu.

În același timp, ședințele plenare, precum și ședințele comisiilor permanente se vor desfășura în regim obișnuit. Persoane din afara instituției parlamentare vor fi invitate numai după aprobarea președinților de comisii și sub răspunderea personală a acestora. Pentru asigurarea transparenței activității Parlamentului, reprezentanții mijloacelor de informare în masă vor avea acces în sala de presă a Legislativului.

Aceste măsuri au fost aprobate de Biroul Permanent adițional la măsurile sporite de igienizare, dezinfectare și testare cu termoscanere, introduse la începutul săptămânii curente.

In this article