Parlamentar de la Kiev: R. Moldova ar putea fi următoarea țintă a Rusiei

Dacă forțele ucrainene nu vor reuși să oprească Rusia agresoare, următoarea țintă va fi Republica Moldova, Țările Baltice sau România. Avertismentul vine din partea deputatului ucrainean Mykhailo Radutskyi. ...

Dacă forțele ucrainene nu vor reuși să oprească Rusia agresoare, următoarea țintă va fi Republica Moldova, Țările Baltice sau România. Avertismentul vine din partea deputatului ucrainean Mykhailo Radutskyi. 

Oficialul de la Kiev, aflat într-o vizită la Chișinău, a remarcat că Ucraina apără în prezent întreg continentul european. „Acum Ucraina este prima pe linia frontului în fața agresiunii ruse. Dacă trupele ucrainene nu vor reuși să oprească agresiunea, următoarea țintă va fi R. Moldova, Țările Baltice sau România. Nu știm cum va fi. Cert este că Rusiei este un stat terorist, o țară neofascistă. Astăzi, Ucraina apără securitatea tuturor statelor din Europa”, a declarat Mykhailo Radutskyi în cadrul unui interviu pentru Radio Chișinău.

El a mulțumit cetățenilor din Republica Moldova și România pentru că au găzduit mamele, copii și vârstnicii care au fugit din calea războiului.

„Pentru noi, R. Moldova și Romania sunt două state prietene, iar poporul ucrainean își amintește de ajutorul oferit în fiecare zi. Republica Moldova și Ucraina sunt parte a familiei europene și pentru ele există doar o singură cale care este integrarea în Uniunea Europeană”, a mai spus deputatul ucrainean. 

Totodată, oficialul de la Kiev i-a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova „să nu asculte de propaganda rusă și să vizioneze canale tv care nu transmit propagandă rusă”.

Menționăm că deputatul ucrainean Mykhailo Radutskyi s-a aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău, împreună cu mai mulți parlamentari din Rada Supremă de la Kiev.

In this article