Pandemia nu va opri lucrările de reparație a străzilor în Capitală

Lucrările de reabilitare a infrastructurii orașului Chișinău nu se vor opri pe perioada pandemiei. Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că aceste acțiuni au loc în paralel cu măsurile...

Lucrările de reabilitare a infrastructurii orașului Chișinău nu se vor opri pe perioada pandemiei. Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că aceste acțiuni au loc în paralel cu măsurile pe care le întreprinde municipalitatea pentru combaterea răspândirii COVID-19.

Edilul șef anunță că, până la această etapă, Primăria Chișinău a alocat peste 9 milioane de lei și a identificat alte 40 de milioane care ar putea fi folosite în lupta cu coronavirusul.

”Trebuie să le facem pe toate concomitent, în condițiile în care am reușit să găsim surse financiare pentru spitalele municipale strategice, unde sunt tratați pacienții cu COVID-19”, afirmă primarul.

Ceban susține că lucrările de reparație a străzilor, trotuarelor, scuarurilor și ogrăzilor, dar și unele licitații destinate pentru amenajarea orașului nu vor fi oprite. Primarul declară că în curând vor fi lansate alte noi lucrări de renovare a infrastructurii Capitalei. Potrivit acestuia, în oraș există în jur de 4,5 milioane de borduri și doar 15% au fost schimbate în ultimii 10 ani.

”Cei care ne critică, invocă motive politice, noi continuăm să muncim”, susține Ceban .

În prezent, se desfășoară lucrările de amenajare a trotuarelor de pe străzile Alba Iulia, Sadoveanu, Moscovei, Zelinski, Testemițanu, Miron Costin, Ion Inculeț. Paralel au loc lucrări de reparație în Scuarul Ion Pelivan, Scuarul Bucuriei, în Parcul „La Izvor”, Scuarul din strada Docuceaev. Se desfășoare lucrări de renovare a străzilor Ion Inculeț, Ion Pelivan, Miron Costin, str. Ismail intersecție cu Calea Moșilor.

In this article