Pacienții care se tratează la domiciliu cu forme ușoare, moderate sau care se află în reabilitarea post COVID-19 vor beneficia de medicamente compensate

Pacienții care se tratează la domiciliu cu forme ușoare, moderate sau care se află în reabilitarea post COVID-19 vor beneficia de medicamente compensate. Potrivit Ministerului Sănătății, compensarea pentru...

Pacienții care se tratează la domiciliu cu forme ușoare, moderate sau care se află în reabilitarea post COVID-19 vor beneficia de medicamente compensate. Potrivit Ministerului Sănătății, compensarea pentru copii va fi de 100%, iar pentru adulți – de 70%. Totodată, va fi asigurată compensarea integrală de 100% pentru cel puțin o denumire comercială din fiecare Denumire Comună Internațională.

La fel, a fost extinsă lista medicamentelor recomandate pentru tratamentul la domiciliu. Preparatele vor fi prescrise de medicul de familie în funcție de gravitatea de evoluție a infecției COVID-19. Acestea, dar și alte modificări au fost realizate la protocolul de tratare a COVID-19, pentru medicii de familie, a fost revizuit și actualizat, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național și mondial.

Cu privire la testarea populației pentru detecția infecției COVID-19, a fost inclusă utilizarea testelor rapide de depistare a antigenului SARS CoV-2, în contextul ultimelor recomandări internaționale și apariției pe piața mondială a testelor rapide antigen de precizie și specificitate înaltă. Republica Moldova urmează să achiziționeze 300.000 de teste antigen, în cadrul proiectului Băncii Mondiale.

In this article