PACE protestează față de încercările guvernării de a intimida reprezentanții partidului (VIDEO)

Membrii Partidului Acasă Construim Europa au organizat un protest în fața Procuraturii raionului Sîngerei față de încercările guvernării de a intimida reprezentanții PACE. Potrivit acestora, cinci membri ai...

Membrii Partidului Acasă Construim Europa au organizat un protest în fața Procuraturii raionului Sîngerei față de încercările guvernării de a intimida reprezentanții PACE.

Potrivit acestora, cinci membri ai formațiunii politice, dintre care patru sunt femei, au fost chemați astăzi pentru audieri într-un dosar la care nu au nicio atribuție. Reprezentanții PACE spun că procurorii au ignorat și faptul că toți cinci sunt candidați pentru funcția de deputați și, conform legii, nu pot fi implicați în nici un fel acțiuni procesuale pe durata campaniei electorale.

Partidul consideră că acțiunile procurorilor sunt motivate politic și au drept scop împiedicarea desfășurării campaniei electorale.

În același timp, Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE atrage atenția asupra faptului că presiunile din partea unor instituții de stat s-au intensificat după ce acesta a anunțat public despre o întâlnire secretă la care s-a discutat în ce mod ar fi posibilă eliminarea din campanie electorală a PACE și a lui Cavcaliuc. Precum și după ce a demonstrat cu lux de amănunte că unii candidați ai altor formațiuni au grave probleme de integritate, iar unii chiar și cu legea.

„Clar lucru că le sunt incomod, Partidul PACE le este incomod. Asta trebuie să ne motiveze să le arătăm unde le este locul. Locul lor este în altă parte și nicidecum în Parlament. În Parlament trebuie să fie oameni profesioniști, ca oamenii din PACE. Voi nu aveți idee ce mesaje pozitive și ce susținere masivă avem din partea diasporei”, a declarat Cavcaliuc.

Liderul PACE a atras atenția publicului după ce a anunțat că va deferi justiției 30 de actuali și foști demnitari – deputați și miniștri, pentru acte de corupție, dar și după ce a demonstrat că pe listele electorale ale unor partide sunt candidați narcomani, dar și care sunt bănuiți de trucare a licitațiilor de achiziții publice.

In this article