Orașul Chișinău marchează astăzi 587 de ani de la prima atestare documentară

Chișinău, capitala Republicii Moldova, își sărbătorește astăzi, 17 iulie, a 587-a aniversare de la prima atestare documentară printr-o serie de evenimente variate. Programul zilei este plin de lansări...

Chișinău, capitala Republicii Moldova, își sărbătorește astăzi, 17 iulie, a 587-a aniversare de la prima atestare documentară printr-o serie de evenimente variate. Programul zilei este plin de lansări de carte, recitaluri de poezie, muzică, expoziții de pictură și proiecții de filme.

„Astăzi, 17 iulie, când se împlinesc 587 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului, vor avea loc mai multe evenimente precum lansări de carte, recital de poezie, muzică, pictură și proiecții de filme”, a anunțat Primarul General Ion Ceban.

Evenimentele include o conferință științifică intitulată „Chișinău – patrimoniul cultural și educație istorică”, lansarea cărții „Chișinău prin morile timpului. Eseu de imagologie literară” a autoarei Aliona Grati și proiecția filmului documentar „Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu în universul Chișinăului”.

De asemenea, Primăria Chișinău găzduiește mai multe expoziții dedicate orașului, printre care o expoziție de carte cu file de istorie a orașului și o expoziție-poster intitulată „Cetățeni de Onoare ai Municipiului Chișinău”.

Într-un gest de sărbătoare, accesul la Grădina Zoologică va fi gratuit astăzi. „La Grădina Zoologică vă așteaptă Quest Family cu sarcini neobișnuite, ghicitori și divertisment pentru toate vârstele. Participarea este gratuită”, a adăugat Primarul Ceban.

Aceste evenimente marchează un moment de mândrie și celebrare pentru Chișinău și locuitorii săi, evidențiind bogăția culturală și istorică a orașului.

In this article