Opt elevi au fost arestați în SUA după ce au ucis în bătaie un băiat de 17 ani

Opt elevi au fost arestați, marți dimineață, în Las Vegas, sub suspiciunea de crimă, după ce un băiat de 17 ani a fost omorât în bătaie la începutul...

Opt elevi au fost arestați, marți dimineață, în Las Vegas, sub suspiciunea de crimă, după ce un băiat de 17 ani a fost omorât în bătaie la începutul lunii noiembrie, relatează Sky News. Adolescentul a fost atacat după ce i-a luat apărarea prietenului său, care fusese agresat de mai multe persoane în apropierea unei școli din oraș. 

Poliția din Las Vegas a declarat că elevii au vârste cuprinse între 13 și 17 ani, iar anchetatorii lucrează la identificarea altor doi adolescenți despre care se crede că au fost implicați în bătaia din 1 noiembrie.

Jonathan Lewis, în vârstă de 17 ani, a murit la spital din cauza unei „traume grave la cap” la o săptămână după atac, a declarat locotenentul Jason Johansson.

Potrivit acestuia, bătaia a avut loc după ce prietenului lui Jonathan i-au fost furate o pereche de căști și o țigară electronică.

Anchetatorii cred că Jonathan nu ar fi trebuit inițial să fie implicat în bătaie, dar și-a însoțit prietenul pe o alee din apropiere, unde era programată bătaia, după încheierea cursurilor la liceul Rancho, din estul Las Vegasului.

„Jonathan a fost un erou, care a încercat să ajute un copil mai mic care era agresat, iar fiul nostru iubit a fost bătut până a murit”, au povestit părinții tânărului.

Johansson a declarat că biroul local al FBI a ajutat la arestările de marți dimineață, iar ceilalți doi studenți vor fi, de asemenea, acuzați de crimă.

El mai spune că echipa sa colaborează cu biroul procurorului districtual local pentru a stabili dacă elevii vor fi acuzați de crimă ca adulți.

In this article