Oportunități pentru tineret: Mai multe centre municipale în Chișinău și împrejurimi

Unul dintre obiectivele principale pe care și le propune Direcția Educației a Capitalei pentru anul viitor este creșterea numărului centrelor municipale de tineret, inclusiv prin extinderea acestora în...

Unul dintre obiectivele principale pe care și le propune Direcția Educației a Capitalei pentru anul viitor este creșterea numărului centrelor municipale de tineret, inclusiv prin extinderea acestora în suburbiile Chișinăului.

„Ne dormit ca și celelalte 14 suburbii ale Capitalei, pe lângă Cricova, Trușeni, Grătiești și Ciorescu, să aibă câte un centru de tineret. Vom veni, de asemenea, cu o solicitare către Primăria Municipiului Chișinău de a deschide, pe lângă cele cinci centre municipale de tineret deja existente, centre de tineret și în cartierele mai mari ale orașului. Și în cadrul noilor Centre, tinerii vor beneficia de servicii gratuite. În ambele cazuri, deschiderea centrelor le-ar permite și mai multor tineri din municipiul Chișinău să fie mai activi și mai informați în apropierea caselor lor”, a declarat șeful Direcției Educație, Andrei Pavaloi, în cadrul podcastului ”Chșinău LIVE”.

Pavaloi a mai precizat că multe proiecte vor fi realizate și prin intermediul Incubatorului de Afaceri.

„Vreau să mai adaug că, la o nouă etapă va trece și Incubatorul de Afaceri, deoarece Primăria Municipiului Chișinău dorește ca tinerii nu doar să participe la traininguri, dar și să își inițieze o afacere aici, acasă. Este o inițiativă atât pentru tinerii din Chișinău, cât și pentru tinerii care au plecat peste hotarele țării, dar doresc să revină în orașul natal. În acest sens, amintesc că, Primăria Capitalei pune la dispoziția tinerilor care au un plan de afaceri bine stabilit aproximativ 200.000 de lei, în dependență de Proiect”, a mai adăugat șeful Direcției Educație a Capitalei.

In this article