Opiniile mai multor experți din capitală vor fi luate în considerare de experții ruși în urma unei consultări prealabile ce are loc astăzi la Chișinău

Opiniile mai multor experți din capitală vor fi luate în considerare de experții ruși în urma unei consultări prealabile ce are loc astăzi la Chișinău. Acest eveniment are...

Opiniile mai multor experți din capitală vor fi luate în considerare de experții ruși în urma unei consultări prealabile ce are loc astăzi la Chișinău. Acest eveniment are loc în cadrul procesului de elaborare a Strategiei social-economice de dezvoltare a municipiului Chișinău.

În cadrul consultărilor sunt abordate subiecte precum amenajarea albiei râului Bîc, crearea zonelor verzi noi în oraș, renovarea fondului locativ, formarea clasificatorului instituțiilor de învățământ mediu și identificarea noilor conexiuni pietonale, rute de transport public și a căilor pentru transportul privat.

Amintim că la elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău se lucrează din luna iunie 2020, iar procesul presupune o amplă documentare în domeniu.

Este un document important care va stabili viziunea și prioritățile de dezvoltare a municipiului, precum și proiecte concrete cu planuri de acțiuni pe o perioadă lungă de timp.

Specialiștii din Federația Rusă se află în a treia vizită la Chișinău și lucrează la partea a doua a Planului împreună cu responsabilii din Primărie.

In this article