Opinie // Trebuie să importăm un alt ministru în locul lui Gaibu, unul care va ști că în Moldova crește usturoi!

Ieri seara discutam cu cineva despre faptul că Moldova nu a avut un guvern mai prost decât cel actual. Sunt 3 miniștri sănătoși iar în rest pleava ONG-ismului...

Ieri seara discutam cu cineva despre faptul că Moldova nu a avut un guvern mai prost decât cel actual. Sunt 3 miniștri sănătoși iar în rest pleava ONG-ismului și blablalismului moldav au fost combinați în cea mai nereușită garnitură guvernamentală posibilă.

Unul din miniștrii care nu doar e prost dar e și fudul se numește Sergiu Gaibu. El iese pe la televiziuni și radio-uri și vorbește mult și aiurea.

Iată mai dăunăzi a trântit la o emisiune radio că Moldova importă usturoi și pătrunjel pentru că Moldova nu îl produce sau îl produce puțin.

Și au înțeles, a câta oară, agricultorii, că anul 2022 e megaPizdeț pentru ei.

Un ministru al agriculturii care, legat de pământ, are doar o tranzacție de grâu din Rostov în 2014.

Un ministru al economiei care nu are idee pe ce planetă trăiește și cât e de bun solul moldav pentru usturoi și pătrunjel.

Un prim-ministru care mai bine ar tăcea și ar lucra dar la ea e invers. Prim-ministrul lemne.md…

Probabil unii îl consideră pe Gaibu deștept și se gândesc că el doar face greșeli din cauza faptului că nu știe domeniul.

Probabil unii îl consideră pe Gaibu deștept pentru că a scris multe rapoarte și acum doar are probleme de deficiență în ale implementa.

Și aici vă voi explica că Gaibu nu este nici deștept și nici păpușă care nu știe ce face.

Un om deștept, când își asumă o astfel de funcție începe a învăța din mers și pentru asta are nevoie de maxim 2-3 luni.

Omul se documentează și înainte de a ieși la emisiuni și în public citește rapoartele și mai întreabă de oameni care sunt mai deștepți ca el.

Gaibu nu o face, el consideră că el știe totul și el e cel mai deștept. De unde să își dea el seama că problema agricultorilor este în atitudinea guvernanților care, în loc să stimuleze producătorul local, inclusiv prin marja de 50 de procente de produse locale în magazine, ei au scos legea asta, și gruparea care a scos-o a fost pe axa Gaibu-Alaiba.

Și acum pentru cei care credeți că Gaibu e naiv în ceea ce face și nu face rublet și de la el ”nu pute a usturoi”.

Eu vă voi da două cazuri exacte:

  1. Anul 2019. Alegerea noului șef al vămii. Gaibu a fost în comisie. La cererea soțului de atunci al Nataliei Gavrilița șeful nu a mai fost ales. Gaibu s-a ales cu postul de ministru în 2022 pentru această ispravă.
  2. Aici știe mai multe Ceslav Ciuhrii. Vă lăsăm un pic în ceață să ne clarificăm și noi ce e cu cifra aia de 15 ari de pământ cu iz nemțesc.

Sănătate și o săptămână frumoasă să aveți!

Autor: Eugen Luchianiuc

In this article