Opinie // Armata ucraineană ar trebui să intre în Transnistria

Armata ucraineană ar trebui să intre în Transnistria, pentru a asigura integritatea teritorială a Moldovei și, drept urmare, a forma precedente pentru Georgia. Declarații sunt făcute de fostul...

Armata ucraineană ar trebui să intre în Transnistria, pentru a asigura integritatea teritorială a Moldovei și, drept urmare, a forma precedente pentru Georgia.

Declarații sunt făcute de fostul lider de la Tbilisi, Mihail Saakașvili, el declarând că o asemenea operațiune ar putea avea loc până la sfârșitul anului, transmite BreakingNews.md cu referire la Realitatea.md.

Conform lui, armata rusă care staționează în stânga Nistrului nu va putea fi aprovizionată de Rusia pentru mult timp. În context, el face referire la ofensiva ucraineană în Ucraina.

„Una dintre următoarele ținte necesare Forțelor Armate ale Ucrainei este Transnistria. Ucraina este pur și simplu obligată să înlăture această amenințare la granițele sale. Luarea Transnistriei este o chestiune de 2-3 zile pentru armata ucraineană. Asta va reda integritatea teritorială a Moldovei și va crea un precedent pentru Georgia. Operațiunea Transnistria va fi realizată până la sfârșitul anului”, declară el.

Saakașvili oferă și recomandări conducerii țării noastre. El vrea ca administrația de la Chișinău să înceapă imediat dialogul cu Kievul referitor la subiect.

In this article