Olga Ursu: Chișinăul a încheiat peste 100 de parteneriate în ultimii patru ani

Olga Ursu, candidat la funcția de consilier din partea Partidului Mișcarea Alternativa Națională, a declarat astăzi că Primăria Chișinău a încheiat peste 100 de parteneriate în ultimii patru...

Olga Ursu, candidat la funcția de consilier din partea Partidului Mișcarea Alternativa Națională, a declarat astăzi că Primăria Chișinău a încheiat peste 100 de parteneriate în ultimii patru ani.

„Cu patru ani în urmă, nici jumătate din aceste parteneriate nu existau”, a spus Ursu. „Astăzi, avem parteneriate cu orașe din întreaga lume, care ne ajută să dezvoltăm proiecte în domenii precum infrastructura, educația, cultura și socialul”.

Ursu a menționat că parteneriatele sunt esențiale pentru dezvoltarea Chișinăului. „Acestea ne oferă acces la resurse și expertiză din alte țări”, a spus Ursu.

Potrivit lui Ursu, este important ca municipalitatea să-și mărească autonomia, astfel încât să poată implementa mai eficient proiectele în parteneriat cu alte orașe.

„Este simplu să faci atunci când ai resurse și este ușor să faci atunci când nu îți încurcă alții, mă refer la autoritățile centrale”, a spus Ursu. „Dacă nu pot să ne ajute la nivel central, atunci cel puțin, să nu ne încurce”.

In this article