Olga Cebotari a avut o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting

Astăzi, a avut loc întrevederea dintre Vicepremiera pentru Reintegrare, negociatoarea-șefă din partea Chișinăului în procesul de reglementare transnistreană, Olga Cebotari, și Reprezentantul Special al Președinției în exercițiu a...

Astăzi, a avut loc întrevederea dintre Vicepremiera pentru Reintegrare, negociatoarea-șefă din partea Chișinăului în procesul de reglementare transnistreană, Olga Cebotari, și Reprezentantul Special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană, Thomas Mayr-Harting.

Viceprim-ministra a evidențiat disponibilitate de a contribui la punerea în aplicare a priorităților declarate de Președinția în exercițiu în OSCE din partea Suediei, precum și la realizarea apelurilor reflectate în Declarația Consiliului Ministerial al OSCE cu privire la procesul de negocieri în formatul „5+2”.

Totodată, Thomas Mayr-Harting a fost informat despre situaţia actuală în procesul de negocieri, nivelul de implementare al deciziilor protocolare din așa-numitul pachet Berlin plus și pozițiile Chișinăului în acest sens, cu mențiunea expresă că tema liberei circulații este o prioritate-cheie, eliberarea barierelor impuse pe timp de pandemie și rezolvarea problemelor legate de dosarul școlilor cu predare în limba română. 

Pe final, negociatorul-șef de la Chișinău a mulțumit înaltului oficial pentru efectuarea acestei importante vizite de lucru în Republica Moldova care a servit un bun prilej pentru desfășurarea unui dialog productiv.

In this article