Ofițerii de investigație au reținut un bărbat, suspectat de comiterea mai multor furturi pe teritoriul orașului Florești

Un tânăr de 21 de ani din orașul Bălți a fost reținut fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuințe din orașul Florești. Acesta nu este la...

Un tânăr de 21 de ani din orașul Bălți a fost reținut fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuințe din orașul Florești.

Acesta nu este la prima abatere de la lege, fiind judecat pentru infracțiuni de furt și escrocherii.

În urma măsurilor speciale de investigație, polițiștii au stabilit că acesta pătrundea în locuinţe prin forţarea geamurilor din termopan, când stăpânii nu erau acasă, de unde sustrăgea sume de bani, bijuterii din aur şi alte lucruri de preţ.

Suspectul ar avea la activ cel puțin 3 furturi, săvârșite timp de o lună pe teritoriul orașului Florești.

Paguba provocată victimelor se ridică la 350 000 de lei.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație ai INI și polițiștii din Florești, sub conducerea Procuraturii Florești, suspectul a fost identificat și reținut.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia, în municipiul Bălți, polițiștii au depistat și ridicat: bani în valută națională și euro, bijuterii din aur și alte metale prețioase, telefoane mobile, cartele Sim, stick-uri pentru stocarea informației, cuțite de luptă, cătușe, cagule, înscrisuri de ciornă.

Bănuitul fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul IP Bălți.

La moment se întreprind măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală pentru întărirea bazei probatorii pe cazul vizat, precum și stabilirea complicității acestuia în comiterea altor infracțiuni pe teritoriul țării.

In this article