Ofițer de urmărire penală al Direcției de Poliție Chișinău, reținut în flagrant. Ar fi pretins bani pentru a interveni într-un dosar pornit pe circulație ilegală a drogurilor

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău a fost reținut cu puțin timp în urmă în flagrant de către angajații Direcției generale teritoriale Nord...

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău a fost reținut cu puțin timp în urmă în flagrant de către angajații Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Polițistul este bănuit că ar fi pretins și primit 300 de euro de la o persoană pentru a o ajuta să scape de dosar penal.

Potrivit denunțătoarei, ofițerul de urmărire penală ar fi susținut că are influență asupra procurorului care conduce urmărirea penală într-o cauză, pornită pe procurare și păstrare de substanțe narcotice, și că îl poate determina să-i atribuie calitatea procesuală de martor în cadrul acestui dosar.

Astăzi, angajatul DP Chișinău a fost reținut în flagrant în momentul primirii sumei de 300 de euro și urmează a fi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

In this article