Odesa sub atac: rachetă rusească lovește infrastructura civilă

Un atac cu rachetă lansat de armata rusă de invazie asupra orașului Odesa, din sudul Ucrainei, a lovit infrastructura civilă, la primele ore ale zilei de miercuri –...

Un atac cu rachetă lansat de armata rusă de invazie asupra orașului Odesa, din sudul Ucrainei, a lovit infrastructura civilă, la primele ore ale zilei de miercuri – a declarat guvernatorul regional, Oleg Kiper, citat de agențiile internaționale de presă.

Fără victime

Potrivit sursei, atacul a afectat o clădire administrativă din sectorul industrial.

Kiper a precizat că nu s-au înregistrat victime.

La începutul acestei săptămâni, o rachetă rusă a avariat un depozit din oraș și a rănit trei persoane.

Radiații

Tot miercuri, conducerea rusă a centralei nucleare Zaporojie, din sudul Ucrainei, controlată de trupele Moscovei, a afirmat că obuze inamice au distrus un post de control al radiațiilor din localitatea învecinată Velika Znamianka.

„Specialiştii (de la centrala nucleară – n. red.) au efectuat o serie de măsurători compensatorii, pentru a controla situaţia radiaţiilor din zonă” – mai susține sursa citată, care precizează că acestea nu depășesc nivelurile de siguranță.

Trupele ruse au ocupat uzina în primele zile ale invaziei, în februarie 2022, iar Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc că pun în pericol securitatea acesteia.

In this article