Obiecte și substanțe interzise, depistate în complexul sportiv al Penitenciarului din Soroca

Angajații Penitenciarului nr. 6 – Soroca au efectuat luni, 3 iulie 2023, o percheziție inopinată în complexul sportiv al instituției. În rezultat, a fost depistat un obiect dreptunghiular...

Angajații Penitenciarului nr. 6 – Soroca au efectuat luni, 3 iulie 2023, o percheziție inopinată în complexul sportiv al instituției.

În rezultat, a fost depistat un obiect dreptunghiular confecționat din două pachete de țigări, învelit cu o bandă adezivă transparentă, pe care un deținut, antrenat în câmpul muncii în încăperea respectivă, a încercat să-l ascundă, acoperindu-l cu un sac de tencuială.

La fața locului au fost solicitați angajații IP Soroca, iar obiectul sus-indicat a fost despachetat. În interiorul acestuia au fost depistate: două cartele SIM, o substanță lipicioasă de culoare cafenie închisă cu miros specific înțepător, un tub de masă plastică de culoare galbenă, în interiorul căruia s-a depistat o masă vegetală de culoare verde, un plic din hârtie cu dimensiuni de 2×3 cm în interiorul căruia s-a depistat un praf de proveniență necunoscută de culoare cafenie cu miros specific înțepător.

Organele de drept urmează să ia măsurile legale necesare.

În context, instituția menționează că angajaţii sistemului administrației penitenciare desfăşoară cu regularitate percheziţii planificate şi inopinate atât asupra persoanelor private de libertate, cât şi în celulele de trai, spațiile și încăperile administrative, cu scopul menţinerii ordinii şi securităţii.

In this article