Oamenii care vor să participe la mitingul pașnic de la ora 13:00, de la Parlament, sunt împiedicați de poliție să ajungă la Chișinău

Mai multe autobuze și microbuze, pline cu oameni din toată țara, dornici să participe la mitingul pașnic de astăzi, au fost oprite și împiedicate să se îndrepte spre...

Mai multe autobuze și microbuze, pline cu oameni din toată țara, dornici să participe la mitingul pașnic de astăzi, au fost oprite și împiedicate să se îndrepte spre Chișinău. Cetățenii își exprimă nemulțumirea că nu pot ajunge la acțiunea organizată cu scopul de a determina Guvernul să plătească integral facturile cetățenilor pentru gaze, energie termică și electrică, pentru lunile de iarnă.

Mijloacele de transport au fost oprite de polițiști, la indicația guvernării PAS și a Maiei Sandu.

Mitingul pașnic este planificat pentru ora 13:00, la Parlament, și este organizat de către Mișcarea Pentru Popor, creată acum două săptămâni, cu scopul de a susține cetățenii care nu mai pot face față facturilor mari de întreținere.

Decizia de organiza mitingul a fost luată după consultările reprezentanților Mișcării Pentru Popor cu cetățenii de rând. De asemenea, mișcarea a lansat o campanie de colectare a semnăturilor a oamenilor care nu mai pot face față facturilor și cer susținere din partea statului. Până în prezent, 300 de mii de oameni au semnat pentru această inițiativă socială.

In this article