O tânără a născut și și-a aruncat pruncul în veceu

La data de 09.04.2020, în jurul orelor 13:30, a fost primit un comunicat de la OMF Cuhnești r. Glodeni, precum, că o tânără de 28 de ani, care...

La data de 09.04.2020, în jurul orelor 13:30, a fost primit un comunicat de la OMF Cuhnești r. Glodeni, precum, că o tânără de 28 de ani, care se afla la evidență medicală perinatală cu sarcină în termen de naștere, a născut și nu se cunoaște soarta fătului.

Grupa operativă, în componență deplină cu OUP a SUP IP Glodeni și a conducerii IP Glodeni s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că,tânăra, purtând sarcină matură, la data de 06.04.2020, aflându-se la domiciliu, în jurul orelor 03:30, a simțit scurgerea apelor și a plecat la veceul din curte. Ajungând la veceu, a înțeles că survine nașterea, unde și a născut. Tot din spusele ei, fătul era fără suflare și nu dădea semne de viață.

La ce aceasta l-a aruncat pe pruncul nou născut, în veceul din ogradă, iar seara la data de 07.04.2020, s-a adresat la asistenta medicală a OMF Cuhnești, precum că a născut în m. Chișinău și la naștere pruncul a decedat.

Examinând fața locului, în veceul gospodăriei , a fost găsit cadavrul unui prunc de gen femenin, bine dezvoltat, cu o greutate de 2,7-3kg, caracteristic sarcini mature. Ulterior a fost remis la examinarea medico-legală, pentru stabilirea cauzei decesului și circumstanțele interesate de către organul de urmărire penală.

Astfel pe cazul dat a fost pornit un proces penal.

La moment se întreprind măsuri pentru stabilirea şi identificarea tuturor circumstanțelor, pe marginea cazului

 

In this article