O remorcă „blindată” cu țigări de contrabandă

220 000 de țigarete, depistate la ieșirea din Republica Moldova în remorca unui camion care se deplasa în Turcia. Captura de țigări este rezultatul unei acțiuni comune a...

220 000 de țigarete, depistate la ieșirea din Republica Moldova în remorca unui camion care se deplasa în Turcia. Captura de țigări este rezultatul unei acțiuni comune a polițiștilor de frontieră și lucrătorilor vamali din punctul de trecere a frontierei Cahul. 

Sâmbătă, 27 noiembrie, la linia de control al trecerii frontierei de stat a fost supus unor verificări suplimentare un autocamion de model Volvo. La volanul camionului a fost legitimat un chișinăuian în vârstă de 41 de ani.

În timpul efectuării controlului fizic al camionului au fost observate unele modificări suspecte în asamblarea părților componente ale remorcii. În acest sens a fost luată decizia de dezasamblare a podelei și peretelui lateral față.

Ca urmare a intervenției comune, din locașuri special amenajate au fost extrase 11 mii pachete de țigări de diferite mărci comerciale.

În continuare cazul este cercetat de către Serviciul Vamal. Autocamionul a fost indisponibilizat pe teritoriul PTF Cahul până la luarea unei decizii pe caz.

In this article