O prioritate pentru guvernarea PAS este înarmarea, spune Igor Grosu

Înarmarea Armatei Naționale este o prioritatea pentru guvernarea PAS. Președintele partidului de guvernare, Igor Grosu, a declarat la un post de televiziune că în contextul crizei regionale de...

Înarmarea Armatei Naționale este o prioritatea pentru guvernarea PAS. Președintele partidului de guvernare, Igor Grosu, a declarat la un post de televiziune că în contextul crizei regionale de securitate, dotarea Armatei Naționale cu echipamente moderne este imperios necesară.

„Republica Moldova va beneficia de 40 de milioane de euro pentru consolidarea capacităților de apărare. După invazia din Ucraina, toate țările, mari, mici, neutre și-au reconsiderat prioritățile și investesc în apărare. Orice stat care se respectă, neutru sau parte a unui bloc, este obligat să aibă grijă de propria securitate, să aibă armată. Regula conform căreia ai atât de multă securitate, cât investești în ea, lucrează perfect. Da, avem parteneri care sperăm să ne ajute în situații complicate, dar și partenerii se întreabă dacă statul însuși își consolidează capacitățile de apărare. De-a lungul timpului deloc nu s-a investit, armata era o Cenușăreasă. Până acum s-a pus accent doar pe aspectele sociale. Acum trebuie să ne gândim și la capacitățile defensive. Trebuie să ne gândim de ce fel de armament defensiv avem nevoie. Și da, noi vom face asta”, a mai spus președintele Parlamentului.

In this article