O nouă alertă cu bombă la Versailles

Palatul Versailles a fost evacuat din nou, marți după-masă, după o nouă alertă cu bombă, şi va rămâne închis întreaga zi, a informat AFP, citată de Agerpres. „Din...

Palatul Versailles a fost evacuat din nou, marți după-masă, după o nouă alertă cu bombă, şi va rămâne închis întreaga zi, a informat AFP, citată de Agerpres.

„Din motive de securitate, Palatul Versailles îşi evacuează vizitatorii şi îşi închide porţile pentru astăzi”, a anunţat instituţia pe contul său de X (fostă Twitter).

Postul BFM TV, care citează surse din poliţie, a transmis că o echipă de genişti se deplasează către Palatul Versailles. Autorităţile franceze au evacuat și sâmbătă Palatul Versailles din cauza unei alerte cu bombă.

De asemenea, și Luvrul, cel mai mare și mai important muzeu al Franței, a fost închis din cauza unei alerte cu bombă. Mai mult, Liceul Gambetta din orașul Arras, Franța, unde a fost ucis un profesor și au fost rănite alte două persoane într-un atentat islamist, a fost evacuat, luni, după o amenințare cu bombă.

Franța a intrat de vineri seară în cea mai înaltă stare de alertă antiteroristă, a anunțat atunci premierul francez, Elisabeth Borne.

Acest atac a fost calificat drept „act de terorism islamist” de preşedintele francez Emmanuel Macron. Palatul Elysee a anunţat sâmbătă desfăşurarea a 7.000 de soldaţi pe teritoriul francez.

Sursa: digi24.ro 

In this article