O înregistrare AUDIO demonstrează că se pregătește fraudarea alegerilor în diasporă

O înregistrare audio a fost expediată de un cititor la adresa redacției noastre. Bărbatul se află în localitatea Urbino, Italia. El a telefonat persoana care organizează transport pentru...

O înregistrare audio a fost expediată de un cititor la adresa redacției noastre. Bărbatul se află în localitatea Urbino, Italia. El a telefonat persoana care organizează transport pentru cetățenii moldoveni la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie. Bărbatul spune că singura condiție ca să fie transportat gratuit la secția de vot – să nu voteze cu Igor Dodon. Doamna care organizează transportul alegătorilor se numește Stela, iar din discuții aflăm că are mai multe “comenzi”.

Discuția:

– Doamna Stela?

– Da. Cine este?

– Vasea vă deranjează, un băiat de la Urbino.

– Da.

– Vă sun pentru că mi-a dat doamna Vera numărul de telefon pentru alegeri, la transport, dacă se poate.

– Aha.

– Noi suntem în trei și mai este o doamnă, eu nu sunt cam de mult aici și dacă se poate cu transportul cumva, că vrem să mergem și noi la alegeri, dar nu știm cum să facem.

– Da, uite-te la mine. Unde sunteți? La Urbino chiar, da?

– Da, da. Eu trăiesc chiar lângă Smol aici, lângă magazinul ăsta de haine. Nu prea cunosc, eu nu sunt de mult aici, am vreo 7 luni, jumătate de an. Am venit cu pandemia asta.

– Orarul care vi-i comod… pentru că deja am doamnele de luat la 1 și de adus înapoi până la 3. Am niște doamne de luat, vreo 4.

– Da noi suntem liberi, doamna Stela, suntem liberi…

– Important ok…

– Dar acolo e rând mare?

– Nuuu, eu de exemplu m-am dus la vot după ora 6 și nu era rând de loc

– Dacă vreți să ne ducem… nu știu, eu la 3 mă întorc, duc femeile acasă și vin după voi.

– Dacă vom fi în 5, o să încăpem în mașină, da?

– Eu am mașina cu 7 locuri.

– Ok, că probabil va mai fi un băiat, că data trecută am vrut să ne ducem și nu ne-am dus, ai văzut ce e cu alegerile astea și zic data asta tre să facem cumva.

– Zic să fac o bunătate măcar să ieșim din, din… nu știu…

– Am înțeles că o să fie niște busuri, dar eu nu știu, e drept sau nu e drept. Știi cum grăiește lumea asta…

– Eu nu știu, serios nu știu. Eu vreau să fac părticica mea de cetățeancă a Republicii Moldova… dacă nu-l votați pe Dodon… eu pentru Dodon nu vă duc.

– Noi votăm pentru cine votează toată lumea.

– Hahaha.

– Noi votăm pentru cine votează toată lumea. Au mai fost oameni, au spus că au stat în rând, dar noi nu am mers că nu suntem de mult aici, nu prea știm pe nimeni.

– Aveți toate actele în regulă?

– Da, pașaport.

– Nu acel român, acel român nu merge.

– Al nostru, dap mă duc la alegeri la noi sau la România. Avem acte în regulă, pur și simplu nu am mai fost. Dar să ne lăsați cumva pe acolo, cap știți, amuș mai face cineva, o să zică că iată asta aduce…

– Stați liniștit.

– Ne lăsați mai într-o parte și o să ne arătați pe unde.

– Da-mi un mesaj cu numărul și scrie cine ești, că ai vorbit cu mine așa și așa și eu aud femeile cele mâine sau poimâine, văd ce orar au și te sunt înapoi. Bine?

– Bine.

– Seară bună. Mulțumesc.

– Mersi.

In this article